Website Page Banner

Jesus har fascinerat och provocerat i  över tvåtusen år. Han har funnits före tidens början och kommer att finnas vid tidens slut. När han föddes som människa gjorde han inte den mest storstilade entrén utan föddes i ett smutsigt stall av en tonårstjej. Men när han kommer tillbaka gör han det som kung och Bibeln talar om att alla knän då ska böjas för Honom

Om denna märkliga person, Gud och människa i ett, handlar höstens predikotema. Det finns mycket att säga om Jesus – Johannes skriver att om allt som Jesus sa och gjorde skulle skrivits ner skulle inte alla böcker i världen räckt till. Överallt där Jesus gick fram väckte han reaktioner: hopp och längtan hos dem som visste att de i sig själva var förlorade. Irritation och till och med hat hos dem som trodde de hade koll på allt. Jesus botade sjuka, befriade och upprättade människor och talade om att Guds rike nu hade kommit. Det har skrivits tusentals böcker och sånger om Jesus. Hans namn har gett tro, hopp och liv åt människor i de svåraste situationer och idag tvåtusen år efter han gick på jorden väcker han lika starka känslor som då.

Vem var han som sa att han är vägen, sanningen och livet och att ingen kommer till Gud utan genom honom? Välkommen till Pingstkyrkan på söndagar 10:30 för att få veta mer!

21:a Aug: Jesus – Guds mysterium

28:e Aug: Jesus – Tjänaren

18:e Sep: Jesus kallar

25:e Sep: Jesus – Befriaren

2:a Okt: Jesus – Herden

16:e Okt: Jesus – Läkaren

23:e Okt: Jesus – Läraren

30:e Okt: Jesus – Kungen