ÄNTLIGEN ÄR DET DAGS FÖR BARNLÄGER IGEN!

KLICKA IGENOM FRÅGORNA NEDAN SÅ FÅR DU VETA ALLT OM ÅRETS LÄGER.

När är lägret?

Lägret börjar med incheckning 17:00 torsdagen den 15 augusti.

Lägret avslutas med en Gudstjänst för alla åldrar på söndagen den 18 augusti 10:30. Till denna är hela familjen välkomna, mormor och morfar mfl.

Efter gudstjänsten serveras fika, grillad korv med bröd.

Var ligger lägergården?

Segolstorp ligger på fastlandet och rätt nära torsöbron, cirka 14 km utanför Mariestad.

Här kan du se lägergården på Googlemaps

Vilka åldrar är lägret för?

Lägret är för barn som hösten -24 går i årskurs 3 till 7.

Vad gör man på läger, hur ser en dag ut?

En vanlig dag börjar med väckning vid 08:00, därefter en kortare morgonsamling vid flaggstången så alla vaknar till. Frukost smakar fint efter detta och innan lunch är det en förmiddagssamling i ladan (där vi sjunger, pratar om Gud, har teater och annat kul).

Fritid har vi både innan lunch och efter lunch och då kan man tex. bada, paddla kanot, fiska, spela fotboll, pyssla, spela spel, klättra klättervägg med mera!

Efter lunch öppnar kiosken och lite senare på eftermiddagen efter ett mellanmål kör vi Wild-kids som är roliga tävlingar vi gör i våra lag.

Kvällsmat blir det såklart också, kvällssamling i ladan och även “sen kväll med Gud” som är en frivillig andakt uppe på lillstugans mysiga vind brukar va ra uppskattad av många deltagare. Kvällen avslutas med lite bokmys på logumenten och sen ska det vara tyst och sovdags vid senast 22:00.

Om du vill se ett mer detaljerat schema kan du kolla in förra årets schema här, 2024 års schema kommer säkerligen likna detta rätt mycket.

Kolla in schemat från 2023 här

 

Hur bor man?

På segolstorpslägret så sover barnen tillsammans med våra ledare i logement, tjejer för sig och killar för sig. Logementen är i ladan och i sjöstugan och där sover vi på golven. Så därför behöver man ha med sig luftmadrass, liggunderlag etc (men mer info om det finns i checklistan som ni hittar under “Vad ska man ha med sig”)

Logementen är oisolerade så därför kan det vara bra att ha med sig något lite varmare att sova i ifall det blir lite kallare på natten.

Vad kostar lägret och hur betalar man?

Lägret kostar 450:- per barn och betalas helst via swish när ni checkar in era barn på lägret den 15 augusti 17:00.

OBS Vi vill dock att alla ska kunna åka på läger, så om ekonomin är ett problem för er som familj får ni gärna höra av er till david@mariestadpingst.se eller hanna_backvall@hotmail.com så kan våra kyrkor sponsra en liten eller stor del av er avgift beroende på behov.

Vad ska man ha med sig?

Ja det är en mycket bra fråga, och eftersom det kan vara en hel del så finns det här en pdf med både bra info och en packlista.

Läs den gärna noggrant! =)

http://www.mariestadpingst.se/wp-content/uploads/2024/04/Packlista-2024.pdf

Tyvärr har vissa med android haft problem med att få upp pdf-filen, testa isåfall att hålla inne på länken och välj att öppna med webläsare eller liknande. Använd i annat fall en dator. Filen kan såklart mailas ut vid önskemål, meddela david@mariestadpingst.se

 

Vem arrangerar lägret?

Lägret arrangeras av Pingstkyrkorna i Mariestad och Lugnås i samarbete med Pingst Ung Skaraborg.

Fästingvaccin?

Området Skaraborg är ett riskområde för TBE, som sprids via fästingar. TBE är en virussjukdom som sprids av fästingar och som kan orsaka en inflammation i hjärnan, hjärnhinnorna eller på båda ställena. De flesta som smittas får lindriga besvär med feber och huvudvärk och blir friska efter några dagar, men upp till en tredjedel får hjärninflammation eller hjärnhinneinflammation.

Därför kan det vara en bra idé att vaccinera sig mot just detta och gärna göra det i god tid inför lägret. Vaccinet hittar du på en vårdcentral eller en vaccinationsmottagning. Det finns även s.k. TBE-bussar(googla ”TBE bussen”) som åker runt på turné under våren. TBE finns även på ganska många andra ställen i Sverige så en vaccination har du nytta av även på fler ställen än just Segolstorp.

Läs mer om TBE på 1177’s hemsida https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/TBE/#section-11

Nog med frågor, hur anmäler jag mig???

Du anmäler dig nedan. Vi har begränsat antal platser på lägret och blir det fullt så kommer vi meddela de som hamnat på reservlistan.
Vi gör detta löpande men ej dag för dag.

Sista anmälningsdag är 9 juni 2024.

Betala för lägret gör ni sedan på plats vid incheckning (Torsdag 15 aug 17:00)

Vid ev. avanmälan, kontakta david@mariestadpingst.se .

Jag hittar inte svaret på min fråga ovan?

Om inte så kolla först i listan du hittar under “vad ska jag ha med mig” där det finns lite bra info.

Om du fortfarande undrar något får du gärna maila david@mariestadpingst.se eller hanna_backvall@hotmail.com