Söndagsskola Play, vår söndagsskola nu i Corona-tider:

Med början från söndagen den 29 mars så har vi inte längre Söndax och Kids plus i kyrkan då vi pga. Corona-viruset bara har Gudstjänster Live på internet.
(Vill du som förälder kika på den vanliga Gudstjänsten kan du gå in på http://www.mariestadpingst.se/live-gudstjanst Kort kan vi säga att vi sänder på youtube, facebook och instagram.)

Under denna tid har vi också fixat så att vi kan släppa ett avsnitt av en kul söndagsskola som ni kan kika på hemma!

Rent praktiskt har vi tänkt använda en meddelande app som många av er har redan som heter Telegram Messenger. Vi tror att det blir det enklaste sättet att sprida informationen till er så att ni inte behöver gå in på en viss hemsida eller liknande. Det ni behöver göra är att fixa ner appen på er telefon till att börja med.

Just i appstore ser appen ut så här:

telegram

När du har lagt in appen i din telefon så följer du installationsprocessen och då kopplas den till ditt telefonnummer. Vår rekommendation är att tillåta åtkomst åt allt den frågar om, men speciellt viktigt är notiser så du märker att du får meddelanden!

När du har lagt till Telegram i din telefon kan du också med fördel lägga till den i en platta ifall du har det. Appen finns också att ladda ned till PC eller Mac på denna hemsida https://desktop.telegram.org/ Observera att du behöver lägga in den i telefonen först då telegram kopplas till ditt mobilnummer.

I denna app kommer vi för det första ha en kanal(en slags chat-tråd) där vi kommer skicka ut varje veckas söndagsskola och förmodligen lite annat kul med!
(I en kanal kan bara administratörer posta innehåll så det kommer inte plinga hela tiden här.) Adressen till kanalen är https://t.me/MariestadPingstBarn och ni kan klicka på denna länk när ni har laddat ner appen. Ett annat sätt är att i appen gå in på “Chats” nere i menyn och därefter i sökrutan högst upp skriva @mariestadpingstbarn och då dyker den upp där. Klicka på den och sen join så är ni med! I denna kanal så kommer vi varje söndag morgon skicka ut söndagsskolan i två filer. Dels en i SD-format som är lite mindre(ca 400mb), och en i HD-format som är lite större(drygt 1GB) och det handlar helt enkelt om vilken bildkvalité det är. Skulle någon ha ont om surf så är ju en modell att ta en promenad till kyrkan med aktuell enhet och helt enkelt ladda ned den där. Nätet MP-Guest är öppet och snabbast kommer det gå om ni står utanför serveringsvånigen på baksidan. Och allra bäst är det precis utanför nedervåningens mixerbord 😉

För det andra har vi också gjort en grupp (på telegram) där alla ni som vill kan vara med. Här kan ni ge feedback, svara på frågor, berätta något kul eller vad som. Vi vill gärna höra av från er! =) Här kommer alla som är med kunna skriva och skicka saker. Här kan ett tips vara att stänga av notiser så att det inte plingar hela tiden i din vanliga telefon. Om du vill komma med i denna grupp så skicka ett meddelande till David Vindlycke på 0704075890 så löser han det

 Om du har några frågor av någon form, du kanske tycker det är svårt att bara ladda ned en app? Ring mig (David) på 0704075890 så hjälper jag GÄRNA till. Jag tipsar också gärna om hur du gör för att koppla in mobilen eller datorn till tv’n där hemma ifall du inte vet sånt.

Bonustips: Slutligen vill jag passa på att tipsa alla nya Telegram-användare om en VÄLDIGT bra funktion som inte finns i så många andra meddelande-appar. Har du skickat ett meddelande men skrev nåt fel? Ingen fara, du kan ändra din text i ett redan skickat meddelande och behöver inte skicka ett nytt som förklarade vad du menade. Håll bara inne på meddelandet och tryck sedan edit  =) Det finns såklart en massa andra fina funktioner men de tar vi en annan gång!

Väl mött! 

Mvh David Vindlycke
David@mariestadpingst.se
0704-075890

Information om våra ordinarie Söndagsskolor: 

Söndax är vår samling för barn mellan 3-9 år på söndagar 10:30.Vi börjar med att vara med en stund på gudstjänsten, innan barnen och ledarna går iväg till sin egen samling. En Söndax-samling består av bibel-berättelser, drama, sånger, lekar, pyssel och annat roligt. Efter fikat finns alltid möjlighet att leka med kompisarna i lekrummet, spela pingis eller vara på lekplatsen utanför. Ett bra tillfälle att lära känna Jesus och träffa nya kompisar! Just nu följer vi materialet “Leva livet”

Kidz Plus heter samlingen för barn mellan 9 och 13 år. Här blir det undervisning utifrån ett material som heter Röda Tråden, och som tar oss genom hela den bibliska historien. Det blir även lekar och olika happenings.

3

På somrarna arrangerar vi barnläger på vår sommargård Segolstorp vid Vänern utanför stan, en av årets höjdpunkter! Här blir det samlingar på logen med drama och undervisning, äventyr, bad och kanot, kvällssamling, pysselstuga och mycket mer. Andra aktiviteter under året brukar vara till exempel familjebowling eller badresa.

 

Undrar du något om våran barnverksamhet? Kontakta gärna får Barn & Familjepastor david@mariestadpingst.se