FINLANDSSVENSKA ARTISTER HÅLLER JULKONSERTTURNÉ I MARIESTAD

Entré betalas vid dörren, 150:-, om man inte redan köpt biljett.

De etablerade sångarna från Finland, Kristoffer Streng och Sonja Biskop håller julkonserter i Sverige. Som ackompanjatör har de med sig den begåvade pianisten Stefan Jansson.

Kristoffer Streng är uppvuxen i Vasa och började uppträda med sin far Håkan, som 9-åring. Sånglektionerna påbörjade han som 16-åring i Vasa och senare vid Mellersta Österbottens Konservatorium i Karleby. Han har även deltagit i flera mästarkurser och är klassad som basbaryton.
Kristoffer har medverkat som solist åt olika körer och orkestrar i såväl mindre som större verk. Han har jobbat som kantor i flera församlingar och har en kantorsexamen från Uleåborgs konservatorium år 2007. Sedan 2011 är han anställd av Vörå församling. Vid sidan om kantorsjobbet reser han runt och håller konserter runt om i Norden.
Skivproduktioner:
CD: ”Det enda som bär”, 2009 EP ”O helga natt” 2012 CD ”Tillit” 2013. CD ”Mestarin kädessä” 2014. CD ”Jag håller Hans hand” med Church Hill Boys, 2017 CD ”Christmas” 2019
DVD ”Live Concert Church Hill Boys”, 2021, CD 2022

Sonja Biskop är en känd sångerska uppvuxen i Kronoby, Finland. Hon har sjungit aktivt från ung ålder. Under åren har det blivit mycket Country-musik på repertoaren samt underhållningsmusik och musikaler. Sonja fick skivkontrakt i Lettland och har i och med det uppträtt en hel del där. Hon har representerat Lettland i Eurovision Song Contest år 2006.
Sonja har fungerat som sångcouch under många år runt om i Österbotten. Hon är också knuten till Sugar House Publishing- förlaget, som låtskrivare.
För ett par år sedan uppfyllde hon en dröm och startade ett catering- företag Con Affetto i Karleby, men hon sjunger fortfarande gärna, då tillfälle ges.
Sonja medverkar i Kristoffers CD Christmas liksom på Live Concert DVD:n/ CD:n med kören Church Hill Boys.

Stefan Jansson är född i Närpes, Finland. Han jobbar i det civila inom IT-branschen. Stefan började spela piano som 11-åring och har ända från början varit anlitad ackompanjatör för körer och solister.
Främsta musikaliska insatser har han gjort inom gospelmusiken. Han är ofta anlitad som kapellmästare och pianist vid gospel- och körhelger. Förutom körmusik, har han även deltagit i storbands-projekt och “small-band” samt spelat i orkesterdiket på Wasa Teater i musikalen Oliver.
Han har medverkat på tjugotalet skivinspelningar och han gjorde egen skivdebut 2009 med psalm-skivan “Som människor”. 2012 utkom ”Med människor” och 2014 en julskiva ”Sång över vita skogar”.

Under flera års tid har trion Biskop – Streng – Jansson hållit omtyckta kyrkokonserter några gånger per år, på olika ställen i Finland. Trion håller julkonserter i Sverige v. 50. På repertoaren blir det olika nordiska och världskända julsånger. Den vackra duetten The Prayer, som blivit ett av trions paradnummer ryms också med.

Varmt välkomna!

Konserterna äger rum:

Tisdag 13.12 kl. 18.30 Örebro
Onsdag 14.12 kl. 19.00 Lidköping, Missionskyrkan
Torsdag 15.12 kl. 19.00 Uddevalla, Pingstkyrkan
Fredag 16.12 kl. 19.00 Mariestad, Pingstkyrkan
Lördag 17.12 kl. 16.00 Götene, Församlingshemmet